کلوزت روم چیست | چگونه یک کلوزت روم زیبا و کاربردی داشته باشیم

صفر تا 100 کلوزت روم؛ ایده‌های جذاب برای ساخت کلوزت روم

فهرست:

یکی از تغییرات اخیر دکوراسیون‌های داخلی که به کاربردی‌تر کردن فضا کمک می‌کند، ساخت و ایجاد کلوزت روم یا واک این کلوزت است. طراحی و ساخت کلوزت روم جهت نظم بیشتر فضا انجام می‌شود.کلوزت روم یک فضای بسته است که با یک درب به فضای اتاق خواب وصل می‌شود و برای جمع آوری با نظم‌تر لباس‌ها، کفش‌ها، اکسسوری‌ها و … کاربرد دارند. در ادامه بیشتر با این فضای کاربردی و ایده هایی برای داشتن یک کلوزت روم جذاب آشنا خواهیم شد. برای ساخت کلوزت روم سفارشی خود کافی است با مجموعه دکوراسیون داخلی نیکاس تماس بگیرید تا متخصصین مجرب ما، بهترین فضا را برای شما بسازند. تا انتها با ما همراه باشید.

کلوزت روم چیست؟

کلوزت روم یا واک این کلوزت (Walk in closet) به اتاق دارای کمد اطلاق می‌شود که امکان راه رفتن درون آن ممکن باشد. در کلوزت روم می‌توان با تفکیک وسایل، لباس‌ها، کیف و کفش و … به صورت بهینه از فضا استفاده کرد. اتاق کمدی از کمدهای بزرگ دیواری، دراورها، آینه و قفسه‌هایی برای جمع آوری وسایل تشکیل شده است. در این اتاق‌ها علاوه بر تعویض لباس می‌توان میز توالت یا فضایی برای آرایش قرار داد تا هر آنچه که برای افراد خانه نیاز است را در خود داشته باشد.

در بیشتر خانه‌های لوکس و مدرن از کلوزت روم یا اتاق کمدی به عنوان یکی از اصلی‌ترین فضاهای منزل استفاده می‌شود. از آن جایی که این فضا از نور طبیعی کم‌تر بهره می‌برد، توجه به نورپردازی مناسب اتاق لباس اهمیت بسیار زیادی دارد. نورپردازی در واک این کلوزت باید به نحوی باشد که با ایجاد کمترین سایه، تمامی قسمت‌های کمد لباس و نیز رنگ لباس به خوبی دیده شود.

کلوزت یعنی چه؟ | همه چیز در مورد کلوزت روم
اگر نیاز به ساخت کلوزت روم دارید، می توانید ابتدا از پروژه‌های نیکاس دیدن کنید و سپس با مشاوران نیکاس تماس بگیرید.
واک این کلوزت | طراحی و ساخت کمد دیواری نیکاس
در کلوزت روم علاوه بر اینکه می‌توانید به راحتی به همه لباس‌ها و وسایل خود دسترسی داشته باشید، با استفاده از یک نیمکت یا پاف در قسمت میانی اتاق لباس نیز می‌توانید بدون خستگی کفش‌های خود را بپوشید.

در طراحی و ساخت کلوزت روم باید به چه نکاتی توجه کرد؟

اگر قصد دارید یک فضای اختصاصی برای لباس‌های خود داشته باشید، نکات مختلفی را باید رعایت کنید. آراستگی و نظم مهم‌ترین هدف طراحی کلوزت روم است. پیش از اقدام به طراحی و ساخت کلوزت روم باید لیستی از وسایلی که قرار است در داخل اتاق کمدی قرا داده شوند، تهیه کنید. در صورتی که لباس زیادی دارید، فضای بیشتری را به آویزهای لباسی اختصاص دهید. همچنین اگر کفش زیادی دارید، از شلف‌های و باکس‌های بیشتری استفاده کنید. همچنین فضایی برای قرار دادن اکسسوری‌ها، ساعت، جوراب و … در نظر بگیرید.

در ادامه به نکات کاربردی در طراحی و ساخت اتاق کلوزت اشاره خواهیم کرد:

ابعاد و متراژ کلوزت روم

مهم‌ترین موضوع در طراحی یک اتاق کلوزت، توجه به متراژ  آن است. این فضا می‌تواند مانند یک اتاق خواب کوچک در نظر گرفته شود و یا حتی یک فضای بزرگ‌تر را به خود اختصاص دهد. در هنگام ساخت منزل باید فضایی را به اتاق کمدی اختصاص دهید که علاوه بر ساخت قفسه‌ها و کشوهای مورد نیاز، فضایی نیز برای عبور و مرور شما داشته باشد. اگر این فضا را در اختیار ندارید، بهتر است به ساخت کمد دیواری توکار بسنده کنید.

ابعاد کلوزت روم کوچک | مفهوم واک این کلازت چیست (walk in closet)؟
اگر فضای واک این کلوزت شما کوچک است نگران نباشید، با یک طراحی مهندسی شده می توانید بهترین کلوزت روم را برای خود بسازید. جهت نیاز به طراحی و یا ساخت کمد دیواری در کلوزت روم می‌توانید با متخصصین ما در مجموعه نیکاس تماس بگیرید.
ساخت جزیره و کمد دیواری طرح چوب نیکاس
اگر فضای کلوزت روم شما به اندازه کافی بزرگ است، می‌توانید یک کلوزت روم با جزیره برای خود طراحی کنید. همچنین فضایی برای نشستن و پوشیدن کفش را در این فضا فراموش نکنید.

فضاهای مورد نیاز در کلوزت روم

بیشتر فضای کلوزت روم را کمد دیواری‌ها تشکیل می‌دهند. این کمدهای لباس می‌توانند با توجه به سلیقه شما با درب یا بدون درب ساخته شود. کمد دیواری باید دارای قفسه و کشوهایی برای تفکیک فضاهای مورد نیاز باشد. همچنین ویترین‌های شیشه خور برای اکسسوری‌هایی مانند ساعت، انگشتر، دستبند و … مورد نیاز است. نحوه قفسه بندی و تفکیک اتاق کلوزت برای کارایی و دسترسی هرچه بهتر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

ساخت واکینگ کلوزت | ساخت جاکفشی و کمد دیواری نیکاس

جنس کمد در کلوزت روم

جنس و متریال مورد استفاده در یک کلوزت روم علاوه بر سبک طراحی دکوراسیون داخلی شما، به بودجه شما نیز وابسته است. برای ساخت کمد در واک این کلوزت می‌توانید از متریال‌هایی مانند ام دی اف، ام دی اف با روکش ملامینه، ام دی اف با روکش هایگلاس براق، ام دی اف با روکش ممبران (وکیوم)، ام دی اف با رنگ پولیشی یا پلی یورتان استفاده کنید.

کمد دیواری کلاسیک | طرح اتاق کمدی

رنگ مناسب کمد لباس در کلوزت روم

رنگ یکی دیگر از مسائل مهم در زیبایی دکوراسیون کلوزت روم است. رنگ کمدهای لباس باید در هماهنگی خوبی با یکدیگر باشند. این رنگ بهتر است با سایر قسمت‌های خانه هماهنگ باشد. پیشنهاد می‌کنیم از رنگ‌های غالب سفید، کرمی یا طوسی استفاده کنید و برای دیزاین هرچه بهتر آن از ترکیبات جزئی طلایی یا نقره ای استفاده کنید. این ترکیب رنگ ها هیچگاه قدیمی نمی شوند و به اصطلاح دل شما را نمی‌زنند.

مستر و کلوزت یعنی چه؟ | ایده های جذاب دکوراسیون داخلی

اهمیت نورپردازی در کلوزت روم

بحث نورپردازی در کلوزت روم از اهمیت زیادی برخوردار است؛ به نحوی که اگر نورپردازی به صورت صحیحی انجام گیرد، در انتخاب بهتر و سریع‌تر لباس‌ها به افراد کمک می‌کند. نورپردازی باید به صورتی باشد که رنگ لباس را همانطور که هستند، نشان دهد. برای انعکاس بهتر نور می‌توانید از کمدهای آینه دار استفاده کنید. در صورتی که شرایط استفاده از یک پنجره به بیرون فراهم است، به بهترین نحو از نور طبیعی استفاده کنید.

نورپردازی در دکوراسیون داخلی
نیکاس تنها سازنده کمد دیواری نیست بلکه می‌تواند با دانش مهندسی و فنی خود بهترین کلوزت روم با نورپردازی مناسب را برای شما بسازد.

استفاده از آینه در واک این کلوزت

به کار بردن آینه در اتاق کمدی برای چک کردن استایل و بررسی ایرادات لباس بر تن ضرورت دارد. همچنین به کار بردن آینه در کلوزت روم می‌تواند به بزرگ‌تر نشان دادن فضا، افزایش نور فضا و نیز زیباتر شدن آن کمک کند.

دکوراسیون واک این کلوزت کاربردی و زیبا
آینه ها می‌توانند بر روی دیوار نصب شوند و یا به صورت پایه دار در گوشه‌ای از فضا قرار داده شود. همچنین استفاده از آینه بر روی درب کمدها پیشنهاد می‌شود.

انواع کلوزت روم با توجه به محل کمدهای لباس

طراحی کلوزت روم‌ها بسته به نیاز افراد استفاده کننده از آن و نیز متراژ فضای موجود طراحی می‌شود. اتاق کمدی می‌تواند شکل‌های مختلفی داشته باشد اما رایج‌ترین پلان‌های کلوزت روم به صورت زیر است:

کلوزت روم یک طرفه

کلوزت روم یک طرفه یکی از مرسوم‌ترین پلان‌های واک این کلوزت است که راحت‌ترین دسترسی را برای فرد استفاده کننده از آن فراهم می‌کند. در پلان کلوزت روم یک طرفه تنها یکی از دیوارها، قفسه بندی می‌شود و بر روی بدنه آن کمد دیواری قرار می‌گیرد.

این نوع کلوزت روم‌ها که تنها کمی از کمد بزرگ‌تر هستند باید دارای حداقل عمق 120 تا 150 سانتی متر باشند. 60 سانتی متر از این مقدار به کمد دیواری و باقی فضا جهت دسترسی استفاده می‌شود. اگر چه هرچه مقدار عمق بیشتر باشد، می‌توان از فضا بیشتر استفاده نمود.

پلان کلوزت روم یک طرفه | ایده های کاربردی برای داشتن اتاق کمدی

کلوزت روم دو طرفه

در پلان کلوزت روم دو طرفه، عمدتا دو دیوار رو به روی هم قفسه بندی می‌شوند و یک مسیر در وسط اتاق ایجاد می‌شود. در این نوع کلوزت روم می‌توان از نور طبیعی به خوبی استفاده کرد. عمق هر کمد دیواری در کلوزت روم دو طرفه  باید برابر حداقل مقدار 60 سانتی‌متر باشد و فضای دسترسی 90 سانتی‌متری در وسط اتاق وجود داشته باشد.

در صورتی که نیاز دارید از حداکثر فضا استفاده کنید و مشکل کمبود عرض فضا دارید، می‌توانید یک طرف اتاق کمدی را کمد دیواری به عمق 60 سانتی متری قرار دهید و در سمت دیگر از سبدهایی با عمق 30 تا 45 سانتی‌متری برای قراردادن کفش یا لباس‌های تا شده استفاده نمایید.

پلان کلوزت دو طرفه | ساخت کمد دیواری مدرن

کلوزت روم کامل

در پلان کلوزت روم کامل از حداکثر فضا جهت قفسه بندی استفاده می‌شود. فراموش نکنید که مسیر و دسترسی در کلوزت روم‌ها و داشتن فضای کافی برای تعویض لباس اهمیت زیادی دارد. حداقل ابعاد گفته شده در این نوع کلوزت روم نیز باید با بخش‌های قبل مطابقت داشته باشد.

انواع مدل کلوزت روم | ساخت کمد دیواری در تهران

کلوزت روم با جزیره یا نشیمن

در کلوزت روم‌های دو طرفه یا کامل که فضای کافی وجود دارد استفاده از یک جزیره یا نشیمن علاوه بر زیبایی فضا، طراحی کلوزت روم را تکمیل می‌کند. از جریزه نیز می‌توان به عنوان فضایی برای قرار دادن لباس‌ها یا اکسسوری‌های جذاب استفاده کرد. همچنین داشتن یک فضای مناسب برای نشستن و پوشیدن کفش در اتاق کمدی پیشنهاد می‌شود.

در کلوزت روم‌های با نشیمن یا جزیره معمولا مشکل کمبود فضا وجود ندارد اما به این نکته توجه کنید که از هر طرف نشیمن یا جزیره باید 90 سانتی‌متر فضا جهت عبور و دسترسی وجود داشته باشد.

اتاق کلوزت روم | طرح کلوزت روم

 ابعاد مورد نیاز برای تقسیم بندی فضای کلوزت روم

پس از آنکه با کلیات طراحی و انواع کلوزت روم آشنا شدید، نوبت به بررسی ابعاد مورد نیاز برای تقسیم بندی فضای کلوزت روم می‌رسد. این ابعاد به شما کمک می‌کند تا به صورت بهینه از فضای خود استفاده کنید.

برای آویختن لباس‌ها به حداقل پهنای 50 سانتی‌متر نیاز است که به صورت کلی سازندگان کمد دیواری مقدار بهینه 60 سانتی‌متر را در نظر می‌گیرند. ارتفاع مورد نیاز برای لباس‌هایی مانند تیشرت، دامن و … مقدار حداقل 107 سانتی‌متر است و برای لباس‌های بلند مانند پالتو، کت بلند و … این مقدار حداقل برابر 168 سانتی متر در نظر گرفته می‌شود. لازم به ذکر است که به حداقل فاصله 5 سانتی متری برای قرار گیری میله آویز لباس تا سطح بالایی کمد نیاز دارید.

ابعاد کمد دیواری استاندارد | دکوراسیون داخلی نیکاس

از باقی مانده ارتفاع خود نیز بسته به نیازتان می‌توانید از قفسه‌ها و کشوهای به ارتفاع 30 تا 35 سانتی‌متری استفاده کنید. اگر کشو یا قفسه در بالا یا پایین فضای آویز لباس‌ها ساخته می‌شود، بهتر است هم عمق آن یعنی 60 سانتی‌متر در نظر گرفته شود؛ در غیر اینصورت دست شما برای تغییر عمق کشو و قفسه باز است. عمق معمول برای این فضاها معمولا 30 سانتی متر است. توجه کنید که ارتفاع بالاترین قسمت کشو نباید از خط دید انسان بالاتر باشد چرا که استفاده از آن سخت می‌شود و دیگر نمی‌توان به راحتی داخل کشو را دید.

واكينگ كلوزت کلوزت روم کوچک
در صورتی که می‌خواهید در فضای کلوزت روم خود فضایی جهت پوشیدن لباس داشته باشید باید حداقل فضایی به ابعاد 120 در 90 سانتی‌متر در نظر بگیرید. همچین برای پوشیدن کفش نیز به فضایی 120 سانتی‌متری نیاز خواهید داشت.
کلوزت روم چیست؟

کلوزت روم یک اتاق خاص است که به صورت سرتاسری کمد دارد. در کلوزت روم می‌توان با تفکیک وسایل، لباس‌ها، کیف و کفش و … به صورت بهینه از فضا استفاده کرد.

انواع مدلهای کلوزت روم کدامند؟

کلوزت روم‌ها بر اساس پلان و نحوه قرار گیری کمدها به صورت یک طرفه، دو طرفه، کامل و حتی با و بدون جزیره یا نشیمن هستند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد رای‌ها 4

هنوز امتیازی ثبت نشده

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *