انواع روکش های کابینت آشپزخانه؛ از طرح چوب تا گردو

انواع روکش‌های کابینت آشپزخانه؛ از طرح چوب تا گردو

فهرست:

ظاهر کابینت آشپزخانه نقش اساسی در زیبایی دکوراسیون این فضا دارد. در هر حال امروزه در بسیاری از خانه‌ها، آشپزخانه به شکل اوپن طراحی شده و از سایر فضاهای خانه قابل رویت است. بنابراین اینکه کابینت چه شکلی باشد، چه رنگی داشته باشد و روکش آن از چه نوعی باشد، همگی در نهایت تاثیر خود را در دکوراسیون آشپزخانه و حتی دکوراسیون کلی خانه نشان خواهند داد. در ادامه به برخی از محبوب‌ترین انواع روکش های کابینت آشپزخانه اشاره می‌کنیم تا انتخاب شما برای سفارش کابینت آشپزخانه راحت‌تر شود.

انواع روکش های کابینت آشپزخانه

روکش کابینت آشپزخانه آن چیزی است که در نهایت روی قاب اولیه یک کابینت دیده می‌شود. این روکش‌ها در جنس‌، طرح و رنگ‌های مختلفی موجود هستند و شامل موارد زیر می‌شوند:

1.      روکش ملامینه MDF

یکی از پرکاربردترین روکش های کابینت آشپزخانه روکشی است که با نام ملامینه شناخته می‌شود. این نوع روکش حین تولید کابینت در کارخانه به روی MDF چسبانده شده و به بازار عرضه می‌شوند. روکش ملامینه با توجه به ویژگی‌هایی که دارد، از جمله مقاومت بالا در برابر رطوبت، حرارت، سایش و خراشیدگی، بسیاری از ایرادات MDF را می‌پوشاند. ملامین از نظر فنی یک محصول از نوع لمینت است، با این تفاوت که هزینه کمتری نسبت به لمینت دارد چرا که با استفاده از کاغذ و رزین ساخته می‌شود. همین موجب شده کابینت با روکش ملامینه یکی از مقرون به صرفه‌ترین محصولات موجود در بازار باشد.  

انواع روکش های کابینت آشپزخانه؛ از طرح چوب تا گردو

2.      روکش کابینت PVC

یکی دیگر از انواع روکش های کابینت آشپزخانه که در بازار بیشتر به چشم می‌خورد روکش PVC است. PVC یا پلی وینیل کلراید از ورقه‌های کامپوزیت پلاستیکی ساخته شده است. این نوع روکش با نام روکش ممبران پی وی سی نیز شناخته می‌شود چرا که طرح دادن و اجرای آن با دستگاه ممبران انجام می‌شود. پی وی سی دو نوع متداول دارد: تخته‌های توخالی و تخته‌های فوم. نوع اول همانطور که از نامش پیداست توخالی و سبک است و همانطور که انتظار می‌رود قیمت نسبتا ارزانتری نسبت به نوع دوم دارد. از سوی دیگر، روکش‌های پی وی سی فوم استحکام بالاتری دارد و در عین حال سنگین‌تر نیز هستند.

ضد آب و ضد روغن بودن این نوع روکش، آن را به یک گزینه ایده‌آل برای آشپزخانه تبدیل کرده است. نکته‌ای که باقی می‌ماند این است که روکش پی وی سی معمولا در رنگ‌های روشن موجود است. هرچند برخی برندها ممکن است این نوع روکش را با طرح‌ چوب نیز عرضه کنند اما عمدتا ظاهر این نوع روکش تکرنگ و ثابت است که یکی از معایب آن محسوب می‌شود که شاید بتوان با توجه به قیمت ارزان آن، از این گزینه چشم پوشی کرد.

انواع روکش های کابینت آشپزخانه؛ از طرح چوب تا گردو

3.      روکش کابینت چوبی ونیر

روکش‌های چوبی ونیر شامل ورقه‌هایی از چوب جامد هستند که همانند لمینت‌ها، آن را روی یک بستر کامپوزیت می‌چسبانند. این ورق‌ها سپس صیقل داده می‌شوند تا به بافت دلخواه برسند و در نهایت رنگ مورد نظر روی آن اجرا می‌شود. از جذابیت‌های این روکش می‌توان به دانه‌های ریز و زیبای چوب طبیعی که در بافت آن به چشم می‌خورند اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: سنگ در دکوراسیون آشپزخانه

یکی از ویژگی‌های روکش چوبی ونیر سازگاری آن‌ با محیط زیست است و قیمت اقتصادی که این نوع روکش دارد آن را نسبت به سایر گزینه‌های سازگار با محیط زیست، از جمله کابینت‌های تمام چوب، برتر می‌سازد. اما از سوی دیگر، ونیرها زود تغییر رنگ می‌دهند، بخصوص اگر در معرض نور خورشید قرار بگیرند. بنابراین اگر آشپزخانه شما طوری است که از پنجره آن نور مستقیم خورشید به کابینت‌ها برخورد می‌کند، شاید بهتر باشد این گزینه را کنار بگذارید. علاوه بر اینها، این نوع روکش ضد خش هم نیست بنابراین باید مراقبت بیشتری از آن داشته باشید.

انواع روکش های کابینت آشپزخانه؛ از طرح چوب تا گردو

4.      انواع رنگ

گروه دیگر از کابینت‌هایی که با روکشی خاص در بازار موجود هستند، کابینت‌های رنگ شده هستند. این گروه از روکش های کابینت آشپزخانه، خودش به سه گروه دیگر تقسیم می‌شوند:

  • رنگ پلی اورتان- این نوع رنگ که اصطلاحا آن را PU نیز می‌نامند، یک لایه مقاوم و ضد خش است که نه تنها بعنوان رنگ روکش کابینت استفاده می‌شوند بلکه بعنوان لایه نهایی و براق کننده مبلمان و صندلی‌های چوبی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. پلی یورتان بسیار بادوام است، در برابر حرارت مقاومت بالایی دارد و از لایه زیرین خود در برابر خراش و آسیب‌هایی که در اثر ضربه ایجاد می‌شود محافظت می‌کند. رنگ پلی اورتان به سه حالت نیمه مات، براق و سوپر براق موجود است.
  • رنگ پلی استر روی چوب- رنگ پلی استر نوعی رنگ پودری است که استفاده از آن روی فلزات و چوب هم تغییر در ظاهرشان ایجاد می‌کند هم مقاومت آن‌ها را بالاتر می‌برد. با توجه به اینکه پلی استر یک نوع رنگ است، بنابراین تنوع رنگی زیادی در این نوع روکش وجود خواهد داشت. علاوه بر اینها، پلی استر مقاومت بالایی در برابر خراشیده شدن دارد و از نظر قیمتی نیز به نسبت روکش‌های ملامینه ارزانتر است.
انواع روکش های کابینت آشپزخانه؛ از طرح چوب تا گردو
  • رنگ پولیش- نوع دیگر رنگ که بعنوان روکش کابینت آشپزخانه مورد استفاده قرار می‌گیرد، رنگ پولیشی است. رنگ پولیش، همانطور که از نامش پیداست نوعی رنگ خمیری شکل است که قابلیت سمباده و پولیش دارد و در نهایت ظاهری براق به کابینت می‌بخشد. علاوه بر اینها، رنگ پولیش ضخامت 2 الی 3 میلیمتری به روی لایه ام دی اف کابینت ایجاد می‌کند که استحکام آن را بالاتر می‌برد و آن را مقاوم‌تر می‌کند.

5.      روکش UV

روکش های کابینت UV از جمله روکش‌هایی هستند که اخیرا محبوبیت خاصی در خانه‌ها پیدا کرده‌اند. این نوع روکش به کابینت آشپزخانه ظاهری بسیار براق می‌بخشد به طوری که نور و تصاویر اطراف در بسیاری از مواقع در آن انعکاس می‌یابد. روکش UV در برابر حرارت، خط و خش، فرورفتگی در اثر ضربه و آسیب دیدن در اثر رطوبت، مقاومت بسیار بالایی دارد. اما از سوی دیگر، قیمت کابینت‌ها با روکش UV به نسیت سایر موارد معرفی شده، بسیار گرانتر خواهد بود.

سخن پایانی

شناخت انواع روکش های کابینت آشپزخانه نه تنها برای خرید کابینت بلکه برای انتخاب نوع دکوراسیون نیز اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. با دانستن مزایا و معایب، قیمت و میزان عمر مفید هر یک از این روکش‌ها و بودجه و شرایط نگهداری و نوع دکوراسیون خانه‌تان می‌توانید انتخاب بهتری برای کابینت آشپزخانه خود داشته باشید. همچنین در صورتی که هر جا نیازی به مشاوره در این زمینه داشتید سوالاتتان را از مشاورین گروه طراحی داخلی نیکاس بپرسید تا در سریع‌ترین زمان ممکن دقیق‌ترین اطلاعات را در اختیارتان قرار داده و شما را به مسیر مناسبی جهت خرید کابینت آشپزخانه هدایت کنند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد رای‌ها 3

هنوز امتیازی ثبت نشده

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *