در طراحی کابینت آشپزخانه، توجه به ابعاد و اندازه کابینتها بر حسب نیاز افراد استفاده کننده از آن اهمیت بسیار زیادی دارد. زیبایی هر کابینتی وابسته به طراحی اصولی و درست آن، متریال به کار برده شده در ساخت و نیز نحوه ساخت درب کابینت آشپزخانه است. همچنین استفاده درست و بجا از کابینت کشویی آشپزخانه میتواند آشپزخانه را زیباتر و کاربردیتر کند. برای آشنایی با انواع سبکهای درب کابینت آشپزخانه، انواع کشوهای بیرون کش کابینت تا انتهای متن با ما همراه باشید. در انتها نیز به انواع مدلهای دستگیره کابینت پرداختیم تا با توجه به سبک طراحی کابینت آشپزخانه خود، مناسبترین آنها را انتخاب کنید. مجموعه دکوراسیون داخلی نیکاس متشکل از یک تیم با تجربه از طراحان و سازندگان انواع کابینت آشپزخانه است. جهت دریافت مشاوره و یا نیاز به ساخت انواع کابینتهای آشپزخانه با مجموعه نیکاس تماس بگیرید.
انواع سبکهای درب کابینت آشپزخانه کدامند؟
دربهای کابینت در واقع چهره بیرونی و واقعی کابینتهای شما به شمار میروند، بنابراین در زیبایی و ظاهر آشپزخانه شما نقش بسیار مهمی دارند. از انواع دربهای کابینت آشپزخانه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- درب شیکر
- درب کابینت صلب
- درب کابینت شیشه ای
- درب کابینت لووردار
- درب کابینت آشپزخانه خط دار

درب شیکر (Shaker)
درب کابینت آشپزخانه به سبک Shaker از نوع دربهای نیمه سفارشی به شمار میروند که به صورت پنلهای بریده شده با حداقل جزئیات و تزئینات تولید میشوند. این نوع دربها از جمله دربهای کلاسیک هستند که معمولا از جنس چوب طبیعی نظیر افرا، بلوط و گیلاس ساخته میشوند. قاب بیرونی این نوع درب کابینت چوبی با استفاده از پنلهایی با زاویه 90 درجه آراسته میشوند. این کار علاوه بر این که ظاهر زیبایی به درب کابینت آشپزخانه میدهد، موجب استحکام آن نیز میشود.
از مزایای این نوع از درها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قابل دسترسی و خرید آسان هستند.
- با توجه به کیفیتی که دارند، قیمت مناسبی دارند.
- با بیشتر سبکهای طراحی کابینت آشپزخانه تطابق دارند.
لازم به ذکر است این نوع دربها اگر در ضخامت نازک ساخته شوند، به راحتی میشکنند و استحکام کافی را ندارند.

درب کابینت صفحه تخت (Slab)
نوع دیگری از دربهای کابینت آشپزخانه، سبک Slab یا درب کابینت صلب و بدون قاب است. این نوع از دربها که بیشتر در آشپزخانه به سبک مدرن استفاده میشوند به فضای آشپزخانه جلوهای صاف و یکدست میبخشند. این نوع دربها بیشتر از جنس ام دی اف با روکش ملامین یا لمینیت ساخته میشوند و به ندرت در ساخت آن از متریال چوب استفاده میشود.
از مزایا آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- این نوع از دربهای کابینت آشپزخانه به راحتی تمیز میشوند.
- روشی ایده آل برای ساخت یک آشپزخانه مدرن و شیک است.
لازم به ذکر است اگر از متریالهای گران قیمت در ساخت آن استفاده شود، ممکن است حتی قیمتی بالاتر از سایر دربها داشته باشند. اگر نیازمند مشاوره جهت طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه مدرن هستید، میتوانید با مجموعه نیکاس در ارتباط باشید.

درب کابینت شیشه ای
اگر دوست دارید وسایلی که درون کابینت قرار میدهید از بیرون قابل رویت باشند، میتوانید از درب کابینت شیشهای استفاده کنید. این نوع از کابینتهای دیواری معمولا به عنوان ویترین آشپزخانه مورد استفاده قرار میگیرند و اغلب در کنار کابینتهای صلب یا شیکر استفاده میشوند.
جنس قاب بیرونی آن میتواند از چوب طبیعی خام یا رنگ شده باشد و یا از جنس ام دی اف ساخته شود. شیشه این نوع از دربهای کابینت آشپزخانه باید به صورت جداگانه خریداری شود. استفاده از متریال شیشه در این دربها به عنوان یک سرنخ بصری عمل میکند؛ به صورتی که بدون نیاز به باز و بسته کردن درب کابینت میتوان از وسایل قرار گرفته درون آن آگاه شد.
از مزایای درب کابینت شیشهای میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- به دلیل استفاده از متریال شیشه در این نوع کابینتها، آشپزخانه بزرگتر به نظر میرسد.
- روش خوبی برای در معرض دید قرار دادن ظروف و اشیا ارزشمند آشپزخانه است.
- از ورود گرد و غبار و کثیفی به داخل قفسههای باز جلوگیری میکند.
از معایب آن نیز میتوان موارد زیر را برشمرد:
- مستعد شکستن است.
- تمیزکردن شیشه کاری دشوار است و شاید مورد پسند همه نباشد.
- در صورتی که وسایل درون کابینت مرتب چیده نشوند، باعث آشفتگی فضای آشپزخانه میشوند.

درب کابینت لوور دار
درب کابینت آشپزخانه لووردار که با تختههای چوبی افقی ساخته میشوند، بافت و ظاهری جذاب ایجاد میکنند. با استفاده از این تختههای چوبی که با فاصله از یکدیگر قرار داده شده اند، میتوان یک فضای دارای تهویه مناسب در کابینت آشپزخانه ایجاد کرد. از این نوع درب کابینت در آشپزخانههایی که احتمال ایجاد رطوبت و کپک بالا باشد، میتوان استفاده کرد. این نوع درب کابینت چوبی برای ایجاد یک انبار کوچک با تهویه مناسب برای قرار دادن سیب زمینی و پیاز مناسب است.

درب کابینت آشپزخانه خط دار
این نوع از درب های کابینت آشپزخانه از ردیف خطهای عمودی دارای سطح تو رفته یا برجسته تشکیل شدهاند که با عنوان کابینت خط دار نیز شناخته میشوند. وجود این خطوط بر روی درب کابینت آشپزخانه ظاهری پویا و جلوه ای خاص به کابینت میبخشد و میتوان یک آشپزخانه به سبک کلبهای داشت. اگر چه این خطوط ظاهر زیبایی به کابینت میبخشند، اما فراموش نکنید که به دلیل وجود شکافهای عمودی، تمیز کردن و نگهداری از این نوع دربها سخت است.

چگونه آشپزخانه خود را با کشوهای بیرون کش سازماندهی کنید.
امروزه برای نظم و سازماندهی بیشتر وسایل در کابینت آشپزخانه، استفاده از کشوهای عریض با ارتفاع زیاد بسیار مورد توجه افراد قرار گرفته است. کشوها در کابینت آشپزخانه میتوانند انبوهی از وسایل و لوازم را در خود جای دهند و از بهم ریختگی آشپزخانه جلوگیری کنند. در گذشته معمولا طراحی کابینتها به صورتی انجام میشد که تنها از یک سری کشو که در واقع سه یا چهار کشو در یک ستون کابینت قرار داشتند، استفاده میشد؛ امروزه با توجه به اهمیت استفاده از کشو، تعداد و مدلهای کشو آشپزخانه تفاوت چشمگیری با گذشته داشته است.
برای دریافت قیمت کابینت آشپزخانه و آشنایی با انواع سبکهای طراحی کابینت میتوانید از نیکاس کمک بگیرید. در ادامه با انواع مدلهای کشو آشپزخانه آشنا خواهیم شد:

کشو نگهداری ادویه
در کابینتهای جدید معمولا برای نگهداری شیشهها و ظروف ادویه، کشوهای مخصوصی طراحی میشوند که برای آن مناسب باشند. برای اینکه این کشوهای آشپزخانه به بهترین نحو ممکن طراحی شوند، لازم است که طراحی کشو بر اساس ابعاد یک ظرف نگهداری ادویه انجام شود. همچنین میتوانید از نوع آماده آن استفاده کنید که خود دارای قوطیهای مخصوصی برای ادویه هستند و این قوطیها در فضای خاص خود نگهداری میشوند.

کشو مخصوص قاشق و چنگال
برای نگهداری قاشق و چنگالها در کابینتهای آشپزخانه معمولا از کشوهای بیرون کش عریض با ارتفاع کم استفاده میشود. این کشوها به سازماندهی و نظم بیشتر چاقوها، قاشقها و چنگالها کمک میکنند و از خطر نگهداری چاقوهای تیز و برنده شما را در امان نگه میدارند.

کشو مخصوص قابلمه
یکی از راه حلهای ذخیره سازی و ساماندهی قابلمهها در طراحیهای امروزی کابینت آشپزخانه، استفاده از کشوهای عریض و با ارتفاع مناسب است. از آن جایی که قابلمهها معمولا در سایزهای استانداردی تولید میشوند، میتوانید با طراحی ابعاد مناسب یک کشو کابینت، قابلمههای خود را با سایزهای مختلف در جای مخصوص خود قرار دهید. در طراحی این نوع کشوها معمولا قسمتی برای نگهداری درب قابلمه در نظر گرفته میشود؛ این قابلیت به شما کمک میکند تا در صورتی که تعداد قابلمه زیادی داشتید، بتوانید به راحتی آنها را درون یکدیگر قرار داده، بدون آن که نگران جای درب آن باشید.

کشو سطل زباله دار
کشوهای سطل زباله دار نوعی از انواع کشوهای بیرون کش هستند که برای نگهداری سطل زباله نیز استفاده میشوند. طراحی این کشوها به نحوی است که دارای یک ریل بزرگ و فضایی برای قرارگیری دو سطل یکی برای زبالههای تر و دیگری برای زباله خشک است. از این نوع کشو بیشتر در زیر سینک یا کابینتهایی که به عنوان میز کار هستند، استفاده میشود.

کشو U شکل
از آنجایی بخش کابینت زیر سینک ظرفشویی بیشتر در معرض رطوبت است، نمیتوان از آن به عنوان یک راه حل ذخیره سازی وسایل اضافه آشپزخانه استفاده کرد. مخصوصا آنکه محل لوله و سیفون تخلیه ظرفشویی نیز از درون آن میگذرد. در طراحی جدید کشوهای آشپزخانه، کابینتهای کشویی در زیر سینک به شکل U انگلیسی ساخته میشوند که محل مناسبی برای قرار دادن مواد شوینده، اسکاچها، دستکش ظرفشویی و … است. در واقع فضای سیفون و لگن سینک ظرفشویی از فضای کشو حذف شده و مابقی فضاهای باقیمانده مورد استفاده قرار میگیرد.

کشو مخصوص سینی و تخته برش
شاید برای شما هم پیش آمده که تعداد سینیهای زیادی داشته باشید و وقتی درون کابینت آشپزخانه قرار میدهید به سرعت بلغزند و در جای خود ثابت باقی نماند؛ در این صورت پیشنهاد میکنیم از کشوهای آشپزخانه مخصوص سینی و تخته برش گوشت و سبزی استفاده کنید. در این مدل از کشوها که تقسیم بندی ایستادهای دارند، میتوانید به راحتی سینیها و تختههای خود را کنار هم قرار دهید تا در زمان نیاز نیز به راحتی به تمام آنها دسترسی پیدا کنید.

کشو سیب زمینی و پیاز
یکی دیگر از انواع کشوهای آشپزخانه پرکاربرد، کشوی مخصوص سیب زمینی و پیاز است. این کشوها در واقع کشوهای بزرگ با ارتفاع نسبتا زیاد هستند که از دو یا چند سبد تشکیل شدهاند. با استفاده از این کشوها میتوانید خود را از دغدغه قرار دادن سیب زمینی و پیاز در گوشه و کنار آشپزخانه رها کنید. همچنین با استفاده از این کشوها چه در نوع یخچال دار آن و چه در نوع بدون یخچال آن، دیگر نگران رسیدن نور مستقیم نیستید؛ این امر باعث افزایش عمر سیب زمینی و پیاز و جلوگیری از جوانه زدنشان میشود.
منظور از کشو یخچال دار، نوعی از کشوهای آشپزخانه هستند که با یک موتور خنک کننده کوچک دمای لازم برای نگهداری سبزیجات و میوه ها را فراهم میکنند. اگر دوست ندارید سبزیجات و میوههای نشسته خود را درون یخچال قرار دهید یا حتی نگران خراب شدن سیب زمینی یا پیاز در فضای بیرون از یخچال هستید، پیشنهاد میکنیم به عنوان یکی از راه حل های ذخیره سازی مواد غذایی از کشو آشپزخانه یخچال دار استفاده کنید.

کشوهای بزرگ با چند کشو ریلی کوچک
اگر نیاز به چندین کشو کوچک برای قرار دادن وسایل خود دارید ولی نمیخواهید در نمای کابینتتان چندین درب کشو کوچک وجود داشته باشد، میتوانید از یک کشو بزرگ استفاده کنید که درون آنها چند کشو ریلی کوچک قرار گرفته باشد. در این صورت شما میتوانید متناسب با نیازتان هر کشویی را که تمایل داشتید، بیرون بکشید. در این کشوهای آشپزخانه کوچک که ارتفاع کمی دارند میتوانید برای قرار دادن وسایلی نظیر دستمالها، قاشق و چنگال، سرویس چاقوها، سرویس کارد و چنگال و …. استفاده کنید.

انواع دستگیره کابینت
پس از آن که سبک و متریال آشپزخانه خود را انتخاب کردید، نوبت به انتخاب دستگیره کابینت آشپزخانه میرسد. برای خرید و انتخاب دستگیره کابینت باید به کاربری و زیبایی دستگیره توجه کرد. در هنگام باز و بسته کردن درب کابینت و کشوهای آشپزخانه، استفاده از دستگیره کابینت مناسب اهمیت زیادی دارد. همچنین دستگیرهها تمام کننده زیبایی کابینتها هستند. در ادامه با انواع دستگیره کابینت آشنا خواهیم شد:
دستگیره خطی یا دکمهای
دستگیره خطی به دستگیرههایی گفته میشوند که از یک المان افقی یا عمودی به صورت یک خط کوتاه یا بلند تشکیل شده باشند. بعضی از افراد به دستگیرههای خطی، دستگیره دو پیچ نیز میگویند؛ چرا که دو سر این دستگیرهها با استفاده از پیچ به بدنه کابینت وصل میشود. البته نوع دستگیره کابینت تک پیچ نیز وجود دارد که طول کوتاهی دارد.
دستگیره دکمهای نیز یکی از دیگر انواع دستگیرههای کابینت است که همه آن را میشناسند و شاید نیاز به توضیح اضافهتری نباشد. امروزه نسبت به قبل، بیشتر از دستگیره کابینت خطی استفاده میکنند؛ چرا که باز و بسته کردن درب کابینت آشپزخانه با آن راحتتر است (همه انگشتان دست درگیر می شوند) و در صورتی که کشوهای آشپزخانه سنگین باشند، بسیار کمک کننده خواهند بود. دستگیرههای دکمهای بیشتر برای کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک مورد استفاده قرار میگیرد؛ اگرچه در سبک مدرن نیز میتوان دستگیرههای دکمه ای شیک و زیبایی استفاده کرد.

دستگیره کابینت مخفی
دستگیره مخفی کابینت یکی از شیکترین انواع دستگیرههای مورد استفاده در کابینتهای آشپزخانه مدرن هستند. این دستگیرهها علاوه بر طراحی شیک و مدرنی که دارند، فضای سادهتر و با نظمتری ایجاد میکنند. دستگیرههای مخفی در سه نوع شاخهای، مگنتی و توکار تولید و مورد استفاده قرار میگیرند.
دستگیره کابینت شاخهای
دستگیرههای شاخهای که به شکلهای L و U ساخته میشوند، از کاربردیترین دستگیرهها در کابینت آشپزخانه مدرن هستند. ساختار این دستگیرهها به صورت است که در پشت دربها یک دستگیره فلزی نصب میشود و فضایی در بیرون برای قرار دادن انگشتان وجود دارد.

دستگیره کابینت مگنتی
دستگیره کابینت مگنتی، تاچ یا لمسی از یراق آلات مکانیکی و آهنربایی هستند که برای باز و بسته کردن درب کابینت و کشوهای کابینت آشپزخانه مورد استفاده قرار میگیرند. مکانیزم کار آن نیز به صورتی که با فشردن درب کابینت، فنر روی یونیت رها شده و درب یا کشو با سمت جلو هدایت میشود. برای بستن آن نیز کافی است مجدد درب بر روی مگنت آن فشار داده شود.

دستگیره کابینت توکار
نوع دیگری از دستگیرههای کابینت آشپزخانه نوع توکار است که در کابینتهای کلاسیک، نئوکلاسیک و مدرن مورد استفاده قرار میگیرند. برای نصب این مدل دستگیره بخشی از درب کابینت برداشته میشود و پس از قرار دادن دستگیره، نمای زیبایی به کابینت میدهد.

جهت آشنایی با تخصص مجموعه نیکاس کافی است از صفحه پروژههای نیکاس دیدن کنید. در صورتی که می خواهید اصولیترین طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه را داشته باشید، کافی است با مجموعه طراحی داخلی نیکاس تماس بگیرید یا به شعبه مرکزی آن مراجعه کنید.
درب کابینت آشپزخانه مهمترین بخش هر کابینت است که در زیبایی کابینت نقش اساسی دارد. انواع مختلفی از دربهای کابینت آشپزخانه وجود دارد که دقت در طراحی، ساخت، جنس و کاربردی بودن آن اهمیت بسیار زیادی دارد.
انواع مختلفی از کشوهای آشپزخانه وجود دارد که برای سازماندهی قابلمهها، قاشق و چنگال، دستمال آشپزخانه، جا ادویهای، سینی، سطل زباله و … میتوان از آنها استفاده کرد.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رایها 1
هنوز امتیازی ثبت نشده
بدون دیدگاه