
کمد دیواری جز نیازهای اصلی هر خانه است. به منظور ساخت کمدهای دیواری از متریال و مصالح متعددی استفاده میشود. البته انواع کمدهای دیواری بر حسب نیاز ساخته میشوند. گاهی اوقات برای ساخت یک نوع کمد دیواری ریلی یا کشویی از ترکیب چند نوع متریال استفاده میشود.
در ساختمانهای مدرن امروزی، با توجه به اصل مینیمال و البته استفاده بهینه از فضاهای موجود در خانه و همچنین حفظ نظم و ترتیب، انواع کمد ساخته میشود. کمد اتاق خواب، کمدهای دیواری موجود در کلوزت روم، کمدهای درب ورودی با کاربری جالباسی و جاکفشی و همچنین انواع کابینت حمام و دستشویی و… انواع مختلفی از کمدهای دیواری هستند که با توجه به مکان و کاربری با طراحیهای مختلفی اجرا میشوند.
پیشنهاد سفارش: خدمات طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه
در حال حاضر در ساخت انواع کمد دیواری از مصالح مختلفی استفاده می شود.
متریال کمدهای دیواری امروزی خانهها معمولاً با توجه به سلیقه سفارش دهنده و البته مقاومت و مرغوبیت جنس انتخاب میشوند. انواع مصالح و متریال ساخت کمد شامل موارد زیر هستند:
MDF مخفف عبارت (Medium Density Fibreboard) است که به معنای تخته فیبر با تراکم متوسط است که نوعی فرآورده چوبی محسوب میشود. این نوع متریال برای سفارش ساخت کمد دیواری، ساخت کمد دیواری ریلی، سرویس خواب، انواع کابینت آشپزخانه و… استفاده میشود. گاهی مواقع برای سفارش ساخت کمد ریلی و یا کشویی دیواری از چند نوع متریال و یاام دی اف با درجات مختلف استفاده میشود که در این صورت امی دی اف درجه یک برای دربهای اصلی کمد وام دی اف درجه دو برای دیوارهای داخلی و پنهان کمد استفاده میشود. به طور کلیام دی اف نسبت به سایر مصالح ساخت کمد ارزانتر است و برای ساخت کتابخانه، انواع کمد و کابینت آشپزخانه و کابینت حمام و… از آن استفاده میشود.
فرآیند تولید و ساخت نئوپان تقریباً مشابه تولید امدیاف است. نئوپان در مقایسه با ام دی اف تراکم کمتری دارد و از در کنار هم قرار گرفتن خردههای چوب و ذرات ریز چوبی تحت حرارت زیاد و فشار تولید میشود. نئوپان، ظاهر مناسبی برای قرار گرفتن در قسمت های جلویی و درب کمد را ندارد. به همین دلیل معمولاً به صورت نئوپان روکش دار به بازار عرضه میشود که روکش آن از جنس ملامین است.معمولاً از یک ورق ملامینه برای روکش نئوپانها استفاده میشود.
ملامینه سطحی درخشان و براق دارد و عملیات نصب آن روی نئوپان نیازمند دقت و ظرافت زیادی است. به طور کلی هزینه ساخت و سفارش کمد دیواری با نئوپان روکش دار در مقایسه با ام دی اف کمتر است. البته مقاومت کمتری نسبت به ام دی اف نیز دارد. نئوپان روکش دار برای ساخت کمد دیواری بدون درب و ویترینی استفاده میشود.
هایگلاس نیز یکی دیگر از انواع متریالهای مدرن ساخت انواع کمد دیواری است و ساختاری کاملاً مشابه ام دی اف دارد. تفاوت انواع کمد دیواری هایگلایس و کمد دیوار نئوپان، صرفاً در نوع روکششان است. در ساخت هایگلاس از روکش پلاستیکی پلکسی استفاده میشود. پلکسی ظاهر بسیار درخشانی دارد و در برابر خط و خش کاملاً مقاوم است. روکش پلکسی در مقایسه با ملامینه از تنوع رنگ بیشتری برخوردار است و نسبت به قیمت کمد دیواری ام دی اف، گرانتر است.
اگر هنگام سفارش ساخت کمد دیواری مسئله هزینه مطرح نباشد و البته کیفیت و مقاومت ساخت، اهمیت بیشتری داشته باشد، انواع کمد دیواری چوبی، گزینههای بسیار خوبی هستند. اگر چه در ساخت کمدهای دیواری گران قیمت و زیبا از چوبهای با کیفیت استفاده میشود، اما در حال حاضر سفارش ساخت کمدهای چوبی چندان متداول نیست و سازندگان ترجیح میدهند که از متریال ارزان تری نسبت به چوب استفاده کنند. سه نوع چوب مناسب برای ساخت کمد دیواری شامل موارد زیر هستند:
چوب راش یکی از با کیفیتترین و مقاومترین انواع چوب مورد استفاده در صنایع چوبی است. چوب راش در ساخت سازههای چوبی نظیر مبلمان، کمد دیواری، کمد ریلی و کشویی، کتابخانه و لوازم خانگی منزل کاربرد دارد. راش عمر مفید طولانی دارد و جدا از این میتواند وزن زیادی را نیز تحمل کند. البته ظاهر بسیار زیبایی نیز دارد. امکان پرداخت چوب، کنده کاری و خراطی، منبت کاری و… روی چوب راش وجود دارد و به همین دلیل دست سازنده انواع کمدهای دیواری برای اجرای طرحهای خاص و بسیار زیبا روی این نوع چوب باز است. البته قیمت تمام شده کمدهای دیواری با چوب بسیار بالاست و اقتصادی نیست.
در مقایسه با چوب راش، چوب روسی وزن نسبتاً بالاتری دارد. در عین حال نیز مقاومت بسیار خوبی در برابر فشار دارد، اما به لحاظ کیفیت، به هیچ عنوان قابل مقایسه با چوب راش نیست. نقطه ضعف اصلی چوب روسی، ظاهر نازیبا و ناهموار آن است. به همین دلیل از آن بیشتر در ساخت کمدهای دیواری استفاده میشود. اگر به دنبال سفارش ساخت کمد دیواری چوبی به صرفه و البته ارزان هستید، چوب روسی بهترین گزینه پیش روی شماست.
یکی دیگر از چوبهای لوکس و شیک و البته گران قیمت موجود در بازار، چوب گردو است. از چوب گردو به دلیل ظاهر نامتقارن و بسیار زیبایی که دارد، در ساخت انواع سازههای چوبی منحصر به فرد و خاص استفاده میشود.
این چوب از مقاومت بسیار بالایی برخوردار بوده و عمر طولانی دارد. البته ساخت انواع کمد دیواری چوبی با چوب گردو نسبتاً محدود است. چرا که قیمت تمام شده آن بسیار زیاد است و گزینه به صرفهای نیست. قیمت طراحی و ساخت کمددیواری با چوب گردو باعث شده تا این نوع کمد خریداران زیای نداشته باشد.
اگر به دنبال ساخت کمد دیواری ریلی و لولایی زیبا وبهصرفه هستید، ممبران گزینه مناسبی است. اکثر کمدهای دیواری کلاسیک با استفاده از ممبران ساخته میشوند. شرایط تولید ممبران کاملاً شبیه بهام دی اف است. در واقع لایه اصلی تشکیل دهنده ممبران مانند ام دی اف است و برای روکش آن از انواع پی وی سی ضد آب استفاده میشود. کمدهای دیواری که از ممبران ساخته میشوند در مقایسه با سایر انواع کمد دیواری گرانتر هستند و نسبت به کمدهای دیواری چوبی قیمت کمتری دارند.
یکی از متریالهای جدید ساخت کمد دیواری پلی اورتان ست که از ترکیب ام دی اف خام با رنگهای پلی اورتان ساخته میشود. ویژگی بارز این نوع متریال، عمر مفید طولانی مدت آن است. پلی اورتان مقاومت بسیار خوبی در برابر مواد شیمیایی و رطوبت دارد. به همین دلیل شستشوی کمدیهای دیواری که از پلی اورتان ساخته شدهاند، هیچ نوع آسیبی به آنها وارد نمیکند.
وجود کمدهای دیواری در خانه باعث نظم بخشیدن به وسایل خانه شده و از بینظمی و شلوغی جلوگیری میکند. در واقع ساخت کمد دیواری به منظور دسترسی آسان به وسایل صورت میگیرد. ساخت کمد دیواری مطابق با مصالح به کار برده شده در دکوراسیون داخلی، تاثیر زیادی در زیبایی و طراحی شیک دکوراسیون خانه دارد. کمدهای زیادی با توجه به عملکرد و کاربرد و همچنین مکانی که در آن استفاده میشوند، انواع مختلفی دارند. مثلاً کمدهای دیواری که در اتاق کودکان طراحی میشوند، تک درب یا دو درب و چند دربه هستند که با توجه به نیاز کاربران ساخته میشوند.
کاربردهای کمد دیواری مختلف هستند. آنها از نظر کاربرد و عملکرد به چند دسته رایج استاندارد تقسیم میشوند که شامل موارد زیر هستند:
انواع کمد دیواری معمولاً با دو نوع درب سفارش داده میشوند. انواع کمد دیواری به لحاظ نوع درب شامل موارد زیر هستند:
کمدهای دیواری به لحاظ جنس به دستههای مختلفی تقسیم میشوند. این محصولات از نظر طرح و ویژگی تنوع زیادی دارند که شامل موارد زیر هستند:
کمدهای دیواری از نظر طراحی و ساخت با هم متفاوت هستند که شامل موارد زیر هستند:
معمولاً کمدهای دیواری بر اساس مکانهای استفاده به انواع مختلفی تقسیم میشوند که شامل موارد زیر هستند:
کمدهایی که ازام دی اف، هایگلاس، ممبران و سایر مصالح عنوان شده ساخته میشوند، معمولاً در مکانهایی مانند خانه، انوع ویلاها، آپارتمان، سوئیت و… کاربرد دارند و از آنها به عنوان کمد دیواری استفاه میشود.
کمدهای دیواری با روکش وکیوم برای مکانهایی به دور از رطوبت و نور خورشید و مواد شیمیای مناسب هستند. چرا که روکشهای وکیوم کمدهای دیواری در اثر برخورد با آب و رطوبت و مواد شیمیایی آسیب دیده و به مرور از بین میروند.
کمدهای موجود در اتاق خانهها معمولاً به صورت ریلی، لولایی و کشویی و آکاردئونی هستند که برای دسترسی آسان به این شکل ساخته میشوند.
کمدهای دیواری با درب آکاردئونی برای مکانهایی مناسب هستند که فضا به اندازه کافی وجود دارد. چرا که این دربها به فضای کافی برای باز و بسته شدن نیاز دارند.
از کمدهای دیواری شیشهای معمولا به عنوان ویترین و فضای مناسب برای جایگذاری وسایل تزئینی استفاده میشود. کمدهای دیواری شیشهای به جای ویترینهای بزرگ در خانه کاربرد دارند.
کمدهای دیواریهای ویترین و بدون درب، انتخابی مناسب برای مکانهایی مانند سالنهای پذیرایی، نمایشگاهها، کتابخانه، اتاقهای نشیمن و… هستند.
کمدهای دیواری مغازهها معمولاً متناسب با نوع نیاز و محصولات فروشی طراحی و ساخته میشوند. البته مطابق با سلیقه سفارش دهنده ممکن است که جنس مختلفی داشته باشند.
کمدهای دیواری پذیرایی و ویترینی نوعی دیگر از انواع طراحی کمدهای دیواری هستند که متناسب با کاربری مالکان خانه، آپارتمان و… طراحی میشوند.
به منظور ساخت کمد دیواری چند مرحله اساسی طی میشود که شامل مراحل زیر است:
مهمترین مورد در طراحی اولیه کمد دیواری، هدف از ساخت کمد است. به عنوان مثال ممکن است که مشتری صرفاً نیاز به کمد دیواری ریلی یا لولایی داشته باشد تا بتواند لباسهایش را در آن آویزان کند. برخی ممکن است که از کمد دیواری به عنوان کتابخانه، جا رختخوابی و… استفاده کنند. بنابراین قبل از طراحی ساخت کمد دیواری ابتدا باید نوع کاربری کمد تعیین شود تا طراحی متناسب با هدف مشخص انجام گیرد.
در خانههای ویلایی و آپارتمانی معمولاً کمدهای دیواری در اتاق خواب نصب میشود. به همین دلیل دومین مرحله در ساخت کمد، تعیین موقعیت دقیق قرارگیری کمد با در نظر گرفتن فضای اتاق و همچنین کاربری آن است.
البته گاهاً برخی از سازندگان و یا معمارها، مکان مشخصی را برای قرارگیری کمد در نظر گرفتهاند. در چنین شرایطی بهتر است که حتماً از فضای جایگذاری شده برای نصب کمد استفاده شود و طراحی کمد بر اساس همان فضا انجام شود.
بعد از تعیین دقیق کاربری و همچنین محل قرارگیری آن، باید مطابق با اطلاعات در دسترس طراحی کمد دیواری انجام شود. در این مرحله تعداد کشوها و طبقات، شیشهای بودن در یا چوبی بودن، درب ریلی یا آکاردئونی، لنگه دربها، محل قرارگیری قفسهها، دستهها و یراق آلات کمد و… با دقت خاصی در نظر گرفته میشود.
فرآیند طراحی کمد باید با در نظر گرفتن اندازه و ابعاد مناسب برای هر یک از قسمتهای کمد صورت بگیرد. البته معمولا طراحی کمد به صورت باکسی انجام میشود. این نوع کمدها قابل نصب در هر مکانی هستند و امکان جابجایی و نقل مکان دارند.
بعد از انجام مراحل فوق نوبت به ساخت کمد دیواری میرسد. با توجه به سلیقه و سفارش مشتری، باید نوع متریال مشخص شده و خرید متریال مناسب برای کمد انجام شود. بعد از این مرحله مطابق با نقشه باید برشکاری انجام شود.
بعد از آن اصطلاحاً نوبت به سر همبندی و مونتاژ قطعات میرسد. در این مرحله برای نصب کشوها و دربهای کمد باید از لولا، ریل، میخ و… استفاده شود. بعد از آمادهسازی قسمتهای داخلی کمد، نوبت به نصب درب کمد و طبقات و کشوهای آن میرسد.
در مرحله پایانی ساخت و اجرای کمد نوبت به رنگ آمیزی درب و سطوح بیرونی کمد دیواری میرسد. در این مرحله دیگر ساخت و اجرای کمد به پایان رسیده است.
به منظور ثبت سفارش و طراحی کمد دیواری در نیکاس باید اطلاعات دقیقی از نوع متریال کمد دیواری، ابعاد، تعداد کشوها، و نوع درب آن (ریلی، لولایی و آکاردئونی) در اختیار سازندگان و کارشناسان مجرب و با سابقه شرکت طراحی دکوراسیون داخلی قرار بگیرد.
بعد از سفارش و بستن قرارداد، تکنسینهای نیکاس در محل حاضر شده و با توجه به مکان، کاربری و نوع نیاز سفارش دهنده، انواع کمد دیواری را طراحی میکنند. متریال انواع کمد دیواری مطابق با سلیقه مشتری و نوع کاربری مشخص میشود.
به منظور بررسی و نمونه کارهای انجام شده توسط کارشناسان با تجربه نیکاس میتوانید به صفحات مختلف خدمات نیکاس و پروژههای اجرا شده مراجعه کنید و نمونه کارهای کمد دیواری و مدلهای مختلف آنها را مشاهده کنید.
بعد از این مرحله و توافق در مورد نوع متریال کمد، درباره مواردی از جمله قیمت نهایی، تعداد روزهای اجرای کار و نوع خدمات ارائه شده صحبت میشود و قرارداد بین مشتری و نیکاس بسته میشود.
علاوه بر متریال و مصالح به کار برده شده در ساخت کمد دیواری، عوامل دیگری در هزینه و قیمت تمام شده ساخت کمد دیواری دخالت دارند. این عوامل شامل، تعداد کشوها، نوع یراق آلات استفاده شده در ساخت، سبک طراحی و میزان تخصص کارشناسان و.. میشوند. به طور کلی هزینه ساخت و قیمت تمام شده ساخت انواع کمد بر حسب متر مربع اعلام میشود. متوسط هزینه تمام شده انواع کمد در حال حاضر در بازه قیمت ۴۰۰۰۰۰۰ تومان تا ۲۰۰۰۰۰۰۰ تومان متغیر است و البته بسته به متراژ کاملا متغیر است.
به طور کلی کارشناسان و متخصصین مجرب در نیکاس با توجه به روشها و متریالهای جدید ساخت کمد، نوع کاربری و مکان قرارگیری، خدمات مختلفی به مشتریان ارائه میدهند که شامل موارد زیر هستند:
به منظور کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید با متخصصین ما در نیکاس تماس بگیرید.