آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.8 / 5. تعداد رای‌ها 4

هنوز امتیازی ثبت نشده

سفارش و ساخت درب ساختمان برای خانه‌های مدرن و امروزی

اجرای ایده‌هایی ناب در ساخت و طراحی در منزل و ساختمان شما

انواع درب ساختمان و کاربری مناسب آن‌ها کدامند؟

درب در ساختمان تنها راه اصلی ورودی به ساختمان هستند که فضای درونی را از قسمت بیرونی بنا جدا می‌کنند. به همین دلیل نقش بسیار مهمی در تامین امنیت یا عدم امنیت ساختمان و همچنین زیبایی آن دارند.

در حال حاضر انواع مختلفی از در ساختمان وجود دارند که بسته به کاربری و نوع فضا ساخته شده و در جایگاه مخصوص خود تعبیه می‌شوند.

در این مطالب از سایت نیکاس قصد داریم که انواع درب ساختمان را دسته‌بندی کرده و هر کدام را به اختصار توضیح دهیم.

اگر در حال ساخت و ساز هستید و یا قصد نوسازی، بازسازی و تعویض درب اصلی و فرعی ساختمان ر دارید، با کارشناسان با تجربه ما در نیکاس همراه باشید.

چرا طراحی مناسب در ساختمان، اهمیت زیادی دارد؟

امروزه جلوگیری از سرقت و تامین امنیت خانه یکی از دغدغه‌های اساسی خانواده هاست، به همین دلیل باید درب اصلی ساختمان به اندازه کافی مقاوم باشد. علاوه بر تامین امنیت، در‌های ساختمان نقش مهمی در زیبا‌سازی و دکوراسیون داخلی خانه دارند. تا جایی که در بسیاری از شرایط، تکمیل‌کننده دکوراسیون و نمای خارجی ساختمان هستند. طراحی درب معمولا باید متناسب با محیط، سبک معماری، متریال به کار رفته در ساختمان، نوع کاربری، متراژ فضا، بودجه مورد نظر و البته سفارش کارفرما باشد.

انواع درب‌های ساختمانی به درب‌های خارجی، داخلی، دو لنگه، یک لنگه و سمت باز شو تقسیم می‌شوند.

اجزای اصلی سازنده در ساختمان کدامند؟

معمولاً تمامی درب‌های اصلی و فرعی از سه قسمت اصلی ساخته می‌شوند که شامل موارد زیر هستند:

فریم در (چهارچوب درب)

فریم اصلی درب همان قسمت اصلی در است که به دیوار متصل می‌شود و بقیه اجزا بر روی آن نصب می‌شوند. البته بعضی از درب‌ها به صورت درب فریم لس یا درب‌های بدون چهار چوب طراحی می‌شوند.

بدنه درب

بدنه در، قسمت جدا‌کننده درب و همچنین قسمت اصلی آن است.

یراق آلات درب

به دستگیره در و سایر تزئیناتی که روی درب نصب می‌شوند و یا لولا‌هایی که بدنه را به فریم وصل می‌کنند، یراق آلات گفته می‌شود. یراق آلات معمولاً متناسب با جنس بدنه درب و طرح‌های مختلف آن انتخاب می‌شوند.

انواع درب ساختمان

انواع در‌های اصلی ساختمان معمولاً با توجه به نوع کاربری و البته نمای ساختمان و سلیقه کارفرما انتخاب می‌شوند. مطابق با موارد ذکر شده انواع در ساختمان شامل موارد زیر هستند:

درب ضد سرقت

اگر چه قدمت درب‌های ضد سرقت زیاد نیست، اما طرفداران زیادی دارد. چند سالی می‌شود که انواع درب‌های ضد سرقت به بازار عرضه شده‌اند. این نوع درب‌ها به علت استفاده از پشم سنگ در پایه‌های داخلی و همچنین جنس خاص درب‌ها (معمولاً فولادی) و البته استحکام ساختار کلی، در برابر سرقت بسیار مقاوم هستند. در‌های ضد سرقت مدل‌های مختلفی دارند. از ابتدایی‌ترین مدل‌ها گرفته تا انواع پیشرفته‌ای که برای باز شدن به رمز عبور و یا کارت نیاز دارند. از در‌های ضد سرقت صرفاً برای ورودی اصلی خانه استفاه می‌شود.

درب چوبی

درب‌های چوبی، از آن دست در‌هایی هستند که در تاریخ معماری ایران جای خاص خود را دارند. چوب از قدیمیترین و البته پر طرفدارترین متریال‌ها برای ساخت در است. در گذشته به دلیل دسترسی آسان به چوب، قسمت‌های مختلفی از خانه و البته درب‌های خانه معمولاً از چوب درست می‌شده است. البته هنوز هم درب‌های چوبی به دلایل مختلفی از جمله زیبایی، دوام زیاد، نصب راحت، عایق در برابر انواع صدا‌ها و از همه مهمتر تنوع بافت و رنگ بسیار پرطرفدار هستند. معمولاً در سبک مدرن و بسیاری از سبک‌های معماری از متریال چوب برای طراحی درب و ساخت درب استفاده می‌شود.

درب هیبریدی

درب‌های هیبریدی از پانل‌های ساندویچی و تخته‌های سه لایه‌ای تشکیل شده که با چوب پوشانده می‌شوند. درب‌های هیبریدی اگر چه ظاهر زیبایی دارند، اما مقاومت کمی داشته و البته نسبت به انواع درب ساختمان کیفیت پایینی دارند. به همین دلیل روکش آن‌ها هر دو تا سه سال یکبار باید تعویض شود. از انواع درب ها‌ی هیبریدی بیشتر برای فضای داخلی ساختمان استفاده می‌شود.

درب فایبرگلاس

درب‌های فایبرگلاس از مواد نفتی و پشم شیشه ساخته می‌شوند. فایبرگلاس علاوه بر وزن کمی که دارند، مقاومت بسیار بالایی در برابر آتش سوزی‌ها و البته ضربه و کشش دارند. درب‌های فایبر گلاس طول عمر بالایی دارند و البته هزینه نگهداری از آنها پایین است. این در‌های ساختمان هم برای فضای داخلی و هم برای فضای خارجی مناسب هستند. البته به منظور ساخت انواع درب داخلی و خارجی ساختمان، می‌توانید از ترکیب فایبر گلاس با سایر متریال‌ها استفاده کنید و زیبایی آن را دو چندان کنید.

درب شیشه­‌ای

درب‌های شیشه‌ای از آن دست درب‌هایی هستند که با انواع نما‌های مختلف ساختمان سازگاری دارند. البته این نوع درب‌ها صرفاً برای قسمت‌هایی به کار برده می‌شوند که نیاز به دید دارند. معمولاً در مکان‌های عمومی مانند فروشگاه‌ها، هتل‌ها و… از درب ها‌ی شیشه‌ای استفاده می‌شود. این نوع در‌ها روشنایی و نور زیادی را به داخل خانه هدایت می‌کنند. درب‌های شیشه‌ای معمولاً در بالکن یا درب ورودی حیاط استفاده می‌شوند. دب‌های شیشه‌ای معمولاً فریمی چوبی و یا آلمینیومی دارند.

درب UPVC

در‌های UPVC به دلیل تنوع رنگ و طرح، بسیار پر طرفدار هستند.. UPVC متریالی سبک و البته قابل بازیافت است که در برابر خوردگی و پوشیدگی بسیار مقاوم است. این درب‌ها عایق خوبی در برابر صدا و حرارت هستند و نگهداری از آن‌ها بسیار راحت است. البته طول عمر و مقاومت بالایی دارند. به منظور طراحی ساخت در و پنجره‌های دوجداره از UPVC در قالب و پروفیل پنجره و درب استفاده می‌شود. نصب پنجره و درب دوجداره از هدر رفت انرژ‌ی جلوگیری می‌کند.

درب FRP

FRP از جنس پلاستیکی است که با فیبر شیشه تقویت شده است. درب‌­‌های FRP به علت ضد اشتعال بودن و مقاومت بالا در انواع خانه‌های مدرن استفاده می‌شوند. سفارش ساخت درب FRP معمولاً با و بدون روکش چوب در طرح‌ها و رنگ‌های مختلفی قابل اجرا هستند.

البته از متریال FRP در ساخت وسایل جانبی و یراق آلات درب نیز استفاده می‌شود.

درب آلومینیومی

از درب‌های آلومینیومی برای مکان‌هایی که رطوبت دارند، استفاده می‌شود. این نوع درب‌ها گزینه‌ای مناسب برای سرویس بهداشتی و حمام هستند. درب‌های آلومینیومی بسیار سبک و زیبا هستند، اما به دلیل مقاومت پایین و سبک بودن، برای درب اصلی مناسب نیستند.

درب‌های استیل

از استیل بیشتر برای ساخت فریم در‌ها استفاده می‌شود. استفاده از استیل به دلیل‌رسانایی بالا و قیمت گران آن در سال‌های اخیر کاهش یافته است. نصب و ساخت درب استیل کار نسبتاً سختی است و استفاده از این متریال به عنوان بدنه درب عرف نیست. از این نوع درب معمولاً در فضا‌های خاصی استفاده می‌شود. درب‌های استیل باید آبکاری مناسب و با کیفیتی شوند، والا به سرعت دچار تغییر شکل می‌شوند.

درب‌های ترکیبی

دربهای ترکیبی از پر طرفدارترین انواع درب‌ها در سال‌های اخیر هستند، چرا که در ساخت درب محدودیتی نداشته و متریال مشخصی ندارند. متریال این نوع درب‌ها متناسب با دکوراسیون داخلی انتخاب می‌شوند. البته سلیقه کارفرما و نوع کاربری و دکوراسیون داخلی در سفارش درب‌های ترکیبی دخیل هستند.

درب‌های پنلی

پنجره و درب‌های پنلی بیشتر در منازل مسکونی کاربرد دارند. قاب این نوع در‌ها از چوب ساخته شده و پانل‌های آن از نوار‌ها، بلوک‌های چوبی، چوب، تخته سفت و… ساخته شده‌اند. انواع مختلفی از طراحی در را می‌توان روی این پانل‌ها ایجاد کرد. معمولاً در مکان‌هایی که نیاز به زیبا‌سازی و طراحی‌های خاص دارند، درب‌های پانلی نصب می‌شود. چرا که قابلیت ساخت درب در انواع و طرح‌های مختلف را دارد. البته درب‌های پانلی ممکن است از شیشه نیز ساخته شوند. درب‌های پانلی و لعابدار، از ترکیب چوب و صفحات شیشه‌ای ساخته می‌شوند. طراحی در‌های پنلی تنوع زیادی دارند، چرا که در هر سبکی قابل اجرا هستند. درب‌های پانلی معمولاً با توجه به کاربری فضا و سبک معماری ساختمان ساخته می‌شوند. فریم این درب‌ها از چوب و یا فلزاتی مانند فولاد و… است.

درب فلزی

درب‌های فلزی گزینه‌ای کارآمد و البته مقاوم هستند که به عنوان درب‌های داخلی و خارجی منزل استفاده می‌شوند. این درب‌ها متناسب با قیمت در، یا توخالی هستند و یا استحکام بالایی دارند. فولاد جایگزینی عالی برای چوب است و معمولاً در ساخت فریم درب‌ها از این نوع فلز استفاده می‌شود. البته درب‌های فریم لیس فاقد هر گونه چهارچوب چوبی و یا فلزی هستند.

قاب‌های فلزی و یا اصطلاحاً فریم‌های فلزی را می‌توان به صورت گوه زیر توپ (به شکل T مانند)، خارج از زاویه، کانال و یا صفحات فولادی تحت فشار ساخت. لولا‌ها و نگهدارنده‌ها در فریم‌های فولادی، معمولاً به صورت قاب ساخته می‌شوند. شاتر‌های چوبی و انواع دیگری از شاتر‌ها را می‌توان روی قاب‌های فولادی ثابت کرد. قاب‌های فولای بسیار پرطرفدار هستند و برای منازل مسکونی و سایر مکان‌ها استفاده می‌شوند. چرا که بسیار به صرفه هستند و از قاب‌های چوبی مقاوم ترند.

شاتر‌ها از ورق‌های فولاد نازک (MS) ساخته می‌شوند و به ناحیه کانالی که به درستی مهار‌بندی شده و یا قاب زاویه دار آهنی پرچ یا وصل می‌شوند.

درب پی وی سی (PVC)

پی وی سی مخفف عبارت پلی وینیل کلراید است. در اصل این ماده، متریالی پلاستیکی است که اغلب برای ساخت اقلام متعددی مانند اتصالات، مخازن آب، خطوط لوله و… منازل مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته این متریال برای ساخت و سفارش درب نیز استفاده می‌شود. طیف وسیعی از رنگ‌ها و سبک‌های گوناگون درب‌های پی وی سی در بازار وجود دارند. این درب‌ها قابلیت‌های خاصی مانند انعطاف‌پذیری بالا، ضد موریانه بودن، ضد تخریب، مقاوم در برابر رطوبت و… دارند. سفارش و ساخت درب‌های پی وی سی، به علت مقرون به صرفه بودن، بسیار زیاد است.

این نوع درب‌ها برای درب‌های ورودی منزل مناسب نیستند، چرا که به اندازه درب‌های چوبی یا فلزی مقاوم نیستند و نسبتاً سبک هستند. این نوع درب‌ها توان مقاومت در شرایط اکولوژیکی شدید را ندارند. البته در حال حاضر ساخت پنجره نیز در موارد معدودی با محصولات پی وی سی انجام می‌شود.

درب صاف (مسطح)

درب صاف (مسطح)، نوعی درب صاف است که از تخته سه لایه یا تخته فیبر با دانسیته متوسط بر روی فریم چوبی نسبتاً سبک ساخته می‌شود. فضای داخلی این نوع درب‌ها معمولاً با محصولات مقوایی پر می‌شود.

درب‌های مسطح برای قسمت‌های داخلی منزل به صورت درب اتاق استفاده می‌شوند. البته میتوان با ایجاد تغییرات کوچکی، از آن‌ها به عنوان درب‌های ورودی نیز استفاده کرد. فریم‌های درب‌های مسطح از چوب یا فولاد ساخته می‌شوند تا توانایی تحمل وزن آن‌ها را داشته باشند. درب‌های معمولاً از یک طرف لولا می‌شوند تا امکان باز شدن داشته باشند. این گونه درب‌ها به علت انعطاف‌پذیری بالا، ظاهر دلپذیر اغلب در منازل استفاده می‌شوند.

از درب‌های صاف برای دستشویی و حمام نیز استفاده می‌شود، اما درب‌های این فضا‌ها باید با ورق‌های آلومینیومی روکش شوند تا در برابر آب مقاومت داشته باشند. فرم‌های این نوع درب‌ها به روش‌های استاندارد ساخته می‌شوند.

درب‌های لولایی

از درب‌های لولایی که به عنوان درب‌های عبور نیز نامیده می‌شوند، بیشتر در منازل استفاده می‌شود. در این نوع درب‌ها یک سر درب روی لولا نصب شده و سر دیگر آن به داخل می‌چرخد. طراحی درب‌های لولایی به صورت یک تکه و همچنین به صورت یک سیستم درب انجام می‌شوند.

درب‌های هلندی

از آنجایی که درب‌های هلندی بسیار سبک هستند، تشخیص آن‌ها کار ساده‌ای است. این نوع درب‌ها به صورت افقی تقسیم می‌شوند و پانل‌های مختلفی برای پایین و بالا دارند. درب‌های هلندی انتخابی عالی برای مکان‌هایی مثل آشپزخانه هستند. البته برای درب‌های ورودی نیز استفاده می‌شوند.

درب‌های کشویی

درب‌های کشویی، یکی از پر استفاده‌ترین انواع درب‌ها در ساخت کمد هستند. البته برای جداسازی بعضی از مناطق خاص در منازل مورد استفاده قرار می‌گیرند. معمولاً درب‌های کشویی با توجه به سفارش کارفرما برای مکان‌های مختلفی استفاده می‌شوند. این نوع درب‌ها در فضای تعبیه شده در دیوار حرکت می‌کنند. درب‌های کشویی به صورت تکی و یا دو تایی ساخته می‌شوند.

درب کرکره‌ای

از درب‌های کرکره‌ای معمولاً برای تاسیسات، ذخیره‌سازی یا گاراژ‌ها استفاده می‌شود. البته در سبک مدرن نیز ار درب‌های کرکره‌ای برای جدا‌سازی فضای داخلی خانه یا باغ استفاده می‌شود.

درب‌های تاشوی دوتایی

درب‌های تاشوی دوتایی به هم متصل شده و در یکدیگر تا می‌خورند. این درب‌ها معمولاً برای مکان‌هایی مانند آشپزخانه، کمد و اتاق ابزار استفاده می‌شوند.

درب‌های متحرک

از درب‌های متحرک که به عنوان درب‌های بای‌پس (میانبر) نیز شناخته می‌شوند، در مکان‌هایی مانند دهانه در اتاق خواب و یا کمد استفاده می‌شود.

این نوع درب‌ها با عقب و جلو رفتن باز و بسته نمی‌شوند و باید در مسیر حرکت کنند. از آنجایی که درب‌های متحرک باز و بسته نمی‌شوند، باعث استفاده بهینه از فضا می‌شوند. البته با استفاده از درب‌های متحرک فقط قسمتی از فضا در یک زمان قابل دسترسی است.

ساخت درب

حال که با انواع متعددی از درب‌ها آشنا شدید، اگر سفارش ساخت درب دارید و یا می‌خواهید درب‌های منزل، مغازه، باغ، فروشگاه و… را تعویض کنید، می‌توانید با کارشناسان متبحر و با تجربه ما در نیکاس تماس بگیرید. البته قبل از سفارش درب دلخواه از کارشناسان ما مشاوره بگیرید. کارشناسان نیکاس با بررسی فضای مورد نظر، نوع کاربری و همچنین در نظر گرفتن بودجه، سلیقه و موارد دلخواه کارفرما، ساخت درب را انجام می‌دهند.

سفارش درب

به منظور سفارش درب مورد نظر، نیازی به ارائه طرح درب ندارید. مهندسین با تجربه و کارآمد نیکاس، با در نظر گرفتن فضا و کاربری مورد نظر، بهترین طرح‌های پیشنهادی ساخت درب را ارائه می‌دهند. آنها بعد از بازدید از فضای مورد نظر، مطابق با سبک معماری، متریال به کار رفته در ساختمان و بودجه، طرح‌های مختلفی به کارفرما ارائه داده و سپس با نظر وی یکی از آنها را انتخاب  و اجرا می‌کنند.

طراحی انواع درب

کارشناسان مجرب و باسابقه نیکاس، ضمن بررسی مکان مورد نظر، طراحی اولیه درب و سفارشات را به منظور ارائه به مشتری، به چندین شکل مختلف انجام می‌دهند. بدین ترتیب کارفرما، می‌تواند مطابق با سلیقه و البته اولویت‌های خود بهترین طرح را انتخاب کرده و مطابق با آن سفارش درب دهد. بعد از مرحله طراحی درب، نوبت به اجرا و ساخت درب می‌رسد که تیم متخصص نیکاس، اجرایی دقیقا مطابق با طرح اولیه را ارائه می‌دهند.

  خدمات نیکاس

مجموعه نیکاس متشکل از مجرب ترین مهندسین معماری و طراحان دکوراسیون داخلی، خدمات مختلفی از جمله طراحی و ساخت درب، ساخت کمد، ساخت کابینت و… ارائه می‌دهند. این مجموعه با بهره گیری از جدید ترین روشهای ساخت و البته به روزترین متریال دنیا، طراحی دکوراسیون داخلی را به روشی منحصر به فرد و خاص به سبک و امضای نیکاس به انجام می‌رساند.

«با نیکاس در هر زمان و مکانی بهترین‌ها را تجربه کنید، چرا که کیفیت، نوآوری، سرعت و اجرایی دقیق متناسب با سلیقه کارفرما در این مجموعه از اصول اولیه و مهم کار است.